Iedereen die kan schaken.

Voor wie?

De leukste manier van leren.

Spelend leren

Gelukkig heel eenvoudig.

Spelregels

Tips en ideeën.

Tips

 

Bestel snel één of meerdere exemplaren van Rekenschaak! Leuk om zelf te spelen, maar ook leuk als kado of om op school te gebruiken.

REKENSCHAAK

Voor wie is Rekenschaak bedoeld?

Rekenschaak kan door iedereen worden gespeeld die de basisregels van het schaakspel kent. Bij Rekenschaak speel je immers een gewone schaakpartij volgens de normale schaakregels. Wat Rekenschaak echter bijzonder maakt is het toevoegen van kaarten. Met behulp van deze kaarten kunnen punten worden verdient en wie uiteindelijk de meeste punten heeft wint het spel.

De rekenopgaven op de kaarten maken dat het spel geschikt is voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8-10 jaar. Het spelen met jongere kinderen kan ook, maar dan moet er misschien soms een beetje worden geholpen met het rekenen.

Bij Rekenschaak blijven dus de gewone schaakregels gelden, maar door toevoeging van de vele verschillende kaarten komt er ook een klein beetje geluk om de hoek kijken. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kinderen van hun ouders kunnen winnen, of dat je ineens van die hele goede schaker kunt winnen waar je altijd van verloor.

Schaakclubs

Rekenschaak is ook uitermate leuk en geschikt voor ervaren schakers en schaakclubs. Het kan als schaak-variant worden gespeeld, maar kan ook bij de jeugdopleiding worden gebruikt. De toevoeging van het element "geluk hebben" maakt dat iedereen kan winnen en grote verschillen in speelsterkte dus wat minder relevant zijn.

Scholen

Uiteraard is Rekenschaak ook erg geschikt voor gebruik in scholen. Het is een perfecte combinatie van spelen en leren. Kinderen kunnen al schakend hun rekenen oefenen. Bovendien zorgt ook hier de toevoeging van het element "geluk hebben" ervoor dat verschillen in schaakkennis en rekenvaardigheid naar de achtergrond worden verdrongen en het dus leuk en uitdagend zal zijn voor alle kinderen.

Contact

Kossies Design         
Bloemersmastraat 40   info@kossiesdesign.nl
9822 AD Niekerk   kossiesdesign.nl
Tel. 0594 500887   facebook.com/kossies